Onze bijdrage

Camping Polemonium is een schitterend initiatief van Appie Wijma dat wij van harte ondersteunen. Deze camping biedt gezinnen en alleenstaande ouders met een beperkt budget de kans om volop te genieten van een zorgeloze vakantie. 
Op zaterdag 26 augustus hebben wij, vanuit onze Springtime Foundation, samen met Appie een jubileumfeest georganiseerd dat bol stond van plezier en vermaak. Bekijk snel de video hieronder!

Hieronder een selectie van enkele projecten waar Springtime Foundation de afgelopen jaren een bijdrage aan heeft geleverd. Naast deze projecten heeft ieder medewerker van Moving Spirits, A2BC en Bitstillery IT een persoonlijk budget van € 500,- dat hij of zij jaarlijks kan besteden aan een zelf gekozen goed doel. Doordat ons team groeit, steunen we steeds meer goede doelen!
In 2023 hebben we met onze persoonlijke budgetten o.a. de volgende goede doelen gesteund:(klik op de link voor meer informatie):
Restaurant Het Oude Politiebureau, Stichting Dierenopvang Groningen, Stichting Het Hof, Exctinction Rebellion, Het Rode Kruis, Stichting Doedertoe, Stichting Opkikker, Make a Wish, Penduka, Voedselbank Groningen, De Hartstichting, Artsen zonder Grenzen, Alzheimer fonds, Kado van de Sint, UMCG Kanker Research Fonds, De Nierstichting, Mind, Stichting (Z)onderdak, DoeZOO Leens, Parkinson NL, Kinderdorpen, Mouvement Colibris, Herinneringscentrum Kamp Westerbork, Handbalvereniging SVWW.

Projecten

2 0 2 3

WATERPOMPEN IN CAMBODJA

Elk jaar laten we met hulp van gids en fietsverhuurder Bo Bo in Cambodja waterpompen aanleggen bij het huis van mensen die geen toegang tot water hebben. Niet alleen hoeven deze mensen nu geen langere afstanden voor water af te leggen, ze krijgen ook de kans om bij hun huis groente te verbouwen voor zichzelf en eventueel voor verkoop. Op dit moment worden er 6 gezinnen geselecteerd die een waterpomp krijgen.

JEUGDFONDS SPORT & CULTUUR GRONINGEN

In Nederland groeien gemiddeld 2 à 3 kinderen per klas op in een gezin met geldzorgen. Zij kunnen niet op voetbal, streetdance, judo, zwem- of muziekles. Deze kinderen sporten en spelen vaak alleen.

Wij vinden dat elk kind het verdient om mee te doen, daarom supporten we sinds 2015 Jeugdfonds Sport en Cultuur Groningen.

Op de foto overhandigt Patrick de cheque aan Martina, coördinator bij deze mooie stichting.

PARTNER VAN JUST DIGGIT

Just Diggit  brengt natuur in droge gebieden in onder andere Kenia terug door het graven van bunds. Deze halve maanvormige kuilen vangen regenwater op en zorgen dat de aanwezige zaden kunnen ontkiemen. Daarnaast worden bomen geplant en zaden gekweekt.Het vergroenen van Afrika heeft een positieve impact op de natuur en biodiversiteit en het koelt de aarde af. Daarnaast worden alle projecten lokaal beheerd en uitgevoerd zodat ook de lokale bevolking een duidelijk socio-economisch voordeel heeft.

2 0 2 2

WATERPOMPEN IN CAMBODJA

Net als voorgaande jaren is het ons weer gelukt om waterpompen te laten plaatsen in Cambodja. Dit jaar zijn maar liefst 6 waterpompen geplaatst bij huizen van Cambodjaanse families in de Siem Reap regio. Hierdoor hebben ze direct toegang tot vers zoet water en kunnen ze hun levensomstandigheden verbeteren door onder andere groenten te verbouwen. Het totaal aantal geïnstalleerde waterpompen is nu 56.

INZAMELING VOOR OEKRAÏNE

Op 7 en 8 maart hielden we een inzamelingsactie voor Oekraïne op ons kantoor en bij René thuis. Wat een resultaat hebben we samen kunnen bereiken! Uiteindelijk hebben we 40 pallets gevuld, precies één volle vrachtwagen. We hebben hard gewerkt om alles uit te zoeken en klaar te maken voor transport naar de Poolse grens. Geweldig om te zien hoe ver je samen kunt komen om mensen in nood te helpen.

BOMEN PLANTEN

Op 24 maart hebben we samen met de organisatie "Groninger Landschap" bomen geplant, dit keer in totaal ruim 3.200 op een perceel van 5.000 m2.

Doordat het perceel aan het water ligt, zijn de omstandigheden goed en schieten de jonge boompjes goed wortel.

BINGO VOOR EEN KLEDINGBANK

Sinds de start van Springtime Foundation in 2016 steunen we Kledingbank de Zeecontainer. Dit jaar hebben we voor hen in buurthuis Selwerd een bingo georganiseerd met mooie prijzen.  Het werd een middag om elkaar in ontspannen sfeer te ontmoeten en velen gingen huiswaarts met een voor hen (want zelf uitgekozen) waardevolle prijs.

ONDERSTEUNING VAN DIVERSE INITIATIEVEN EN ORGANISATIES

Ook steunden we mooie organisaties zoals ons buurthuis met een buurtdiner voor senioren en Stichting Welmobiel met een nieuwe iPad. Deze stichting haalt minder mobiele en oudere mensen van huis en brengt ze bijvoorbeeld naar de dokter, de crèche of een vriend.

2021

WATERPOMPEN IN CAMBODJA

We hebben opnieuw 10 waterpompen laten aanleggen in de omgeving van Siem Reap, Cambodja. In 5 jaar tijd staat de teller inmiddels op 50 pompen!
Gezinnen die in aanmerking willen komen voor een waterpomp moeten aan de volgende twee voorwaarden voldoen:
1- Er slingert geen plastic rondom hun huis
2- Ze zullen met behulp van de waterpomp groente kweken bij de pomp of in hun dorp. Hierdoor hebben ze ook in de periodes tussen de rijst oogsten de beschikking over voedsel.

Onze contactpersoon Bo Bo heeft de kennis en ideeën om deze gezinnen verder op weg te helpen. Een topper, die Bo Bo!

600 BOMEN GEPLANT

Op een nieuw perceel hebben we met een deel van ons team 600 bomen en struiken geplant. De beuken, zomereiken en lindes hebben een grotere kluit zodat deze eventuele droogte eerder zullen overleven. De overige 400 bomen en struiken zijn hazelaars, fijnsparren, vlieren, meidoorns en vuilbomen.
Meerdere medewerkers van Het Groninger Landschap hielpen mee en na drie uur flink graven stond alles erin.Omdat dit perceel naast het in 2018 door ons beplante perceel ligt, konden we meteen even kijken of de eerder geplante boompjes aanslaan. En het zag er goed uit! Ons bosje ligt aan de rand van Nanninga's bos, een kilometer ten zuiden van Coendersborg in Nuis. Tot nu toe hebben we 3000 bomen op ruim 0,6 hectare grond geplant.

FINANCIËLE ONDERSTEUNING

Als team hebben we meerdere lokale goede doelen geselecteerd die we jaarlijks steunen zoals de voedselbank, Jeugdfonds Sport en Cultuur en Kledingbank de Zeecontainer waar mensen met weinig inkomen gratis kleding kunnen ophalen.
En we ondersteunen Penduka structureel in Namibië. Deze organisatie helpt lokale, kansarme vrouwen om hun sociale, economische positie te verbeteren.

2020

MEER WATERPOMPEN IN CAMBODJA

We hebben via gids Bo Bo dit jaar 6 waterpompen aan laten leggen in de omgeving van Siem Reap, Cambodja. Inmiddels staat de teller op 40 pompen! Van elke pomp ontvangen we een foto bij de aanleg en als de pomp klaar is, een foto met de nieuwe eigenaar. Zo kunnen wij op afstand ook genieten van het resultaat!

EEN WATERPOMP IN NAMIBIA

We financierden een waterpomp voor de Penduka-gemeenschap in Namibië. Door de Coronacrisis ligt de toeristische sector daar volledig stil, waardoor er geen inkomsten meer zijn. De grootste noden zijn nu zorg en voedsel voor de vrouwen en hun gezinnen. Daarom is er een moestuin aangelegd waar met behulp van water uit de nabijgelegen dam groenten worden verbouwd. De pomp die het water moest pompen was onlangs uitgevallen. We zijn dankbaar dat we de vervanging van deze waterpomp hebben kunnen bekostigen.

2019

(samenvatting)
In 2019 hebben we onder meer de volgende projecten gesteund:
- Voedselbank 
We hebben ruim 14.000 luiers gedoneerd
- Het Groninger Landschap
Nieuwe bomen geplant met het team
- Stichting Penduka
Ondersteuning van vrouwen in Namibië
- Straatwijs
Ondersteuning van daklozen in Groningen
- Kledingbank De Zeecontainer
Ondersteuning van minder bedeelden in de stad Groningen

2018

(samenvatting)
In 2018 hebben we onder meer de volgende projecten gesteund:
- Tsiba
Een business school in Kaapstad, voor mensen die normaliter geen toegang hebben tot kansen in het leven. 
- Waterpompen in Cambodje
We hebben 8 waterpompen laten aanleggen
- Project Keep Dreaming
We hebben 200 dekens geadopteerd voor vluchtelingen op Lesbos
- Groningen Verwelkomt
Deze stichting heeft als doel om vluchtelingen een warm welkom te bieden en zich thuis te laten voelen.
- De Computerbank
Met onze bijdrage van € 2.500 aan De Computerbank zijn 20 PC's opgeknapt

2017

(samenvatting)
In 2017 hebben we onder meer de volgende projecten gesteund:
- Ondernemerschap in Gambia
Wij hebben bijgedragen aan startkapitaal waarmee meerdere Gambiaanse leerlingen een eigen bedrijfje kunnen starten in de hoop dat zij daarmee kansen voor zichzelf creëren op een betere toekomst 
- Jeugdsportfonds Groningen
Wij hebben € 3.000,- gedoneerd. Met dit geld kunnen 40 kinderen sporten!
- Werken zonder Grenzen
Wij hebben via Werken Zonder Grenzen een werkervaringsplek voor een statushouder gesponsord.
- De Vakantiebank
De Vakantiebank zorgt ervoor dat mensen die het zelf niet kunnen betalen ook op vakantie kunnen. Waarom? Omdat iedereen een weekje per jaar het echte vakantiegevoel moet hebben.

Copyright 2022 © Springtime Foundation
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram